Aula's en familiekamer

Aula 1 is een monumentale hoge toren in Dudokstijl, in de vorm van een Grieks kruis. De inrichting is sober en klassiek. Er zijn 50 zitplaatsen en 50 staanplaatsen. Een katheder met (loop) microfoon is aanwezig. Op een projectiescherm is het mogelijk om foto's of film te laten zien.  De aula beschikt over een imposant kerkorgel waarvoor wij een organist kunnen regelen. Voor slechthorenden is een ringleiding aanwezig. 

Aula 2 is een grote, ronde en lichte ruimte die strak en sober is ingericht. Er zijn 160 zitplaatsen en 200 staanplaatsen. Er is een katheder met (loop) microfoon aanwezig. Op een groot televisiescherm is het mogelijk om foto's of film te laten zien. In de aula staat een vleugel die u kunt gebruiken. De akoestiek is zeer geschikt voor livemuziek. Voor slechthorenden is er een ringleiding aanwezig.

In de familiekamer kan ook een plechtigheid plaatsvinden. De ruimte is geschikt voor maximaal 20 personen. In deze kamer is het mogelijk om muziek te laten horen, geen beeldmateriaal.

nvt
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Voorplein laan aula 1
Voorplein Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Voorplein Aula Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Patio MH
Patio MH
pleintje
Plein Crematorium en Begraafplaats Amersfoort
Plein Crematorium en Begraafplaats Amersfoort

Uw wensen

U geeft aan hoe lang u gebruik wilt maken van de aula, na een uur is verlenging per kwartier mogelijk. Maak uw wensen vooraf kenbaar aan de uitvaartondernemer. Wij zullen er vervolgens alles aan doen om de plechtigheid te laten verlopen naar uw wensen, voorbeelden kunnen zijn: een intiemere stoelopstelling, ruimte voor een ritueeldanseres, begeleiding door livemuziek of een koor, een erehaag of in samenwerking met de  ondernemer zelf uw dierbare de aula indragen.

De plechtigheid

Voor de plechtigheid kan de familie samenkomen in de familiekamer waar een kopje koffie of thee klaar staat. Naar uw wensen maken de uitvaartondernemer en onze ceremoniebegeleider de aula in orde. Als u het prettig vindt kunt u hierbij aanwezig zijn. Er is dan ook gelegenheid om de muziek en eventuele andere bijzonderheden door te nemen.

De familie, andere nabestaanden en belangstellenden krijgen gelegenheid om in de aula plaats te nemen. Hierna kan de plechtigheid beginnen.

De crematie

U kunt er voor kiezen om uw dierbare vanuit de aula te begeleiden naar het pleintje voor de crematieruimte. Indien u wilt mag u uw dierbare naar binnen brengen en eventueel bij aanvang van de crematie aanwezig zijn.

Om zoveel mogelijk aan deze wens tegemoet te komen is het belangrijk dat u dit vooraf goed met de ondernemer bespreekt. De ceremoniebegeleider begeleidt u daarna naar de condoleanceruimte.

Condoleance

Op uw verzoek reserveren wij voor u een aparte tafel indien u eerst rustig wat wilt drinken. Wij kunnen koffie, thee en een troostbol serveren, maar ook frisdranken, bier, wijn of likeuren. Door een samenwerking met lokale ondernemers kunnen we alles verzorgen wat u wenst: van picknick tot prosecco. 

Beeld en geluid

Muziek is een belangrijk element bij een plechtigheid. Het crematorium en de begraafplaats Rusthof biedt diverse mogelijkheden om dit goed tot zijn recht te laten komen. We beschikken over een uitgebreide muziekcollectie, van enkele duizenden muziekstukken waaruit u kunt kiezen. Van modern tot klassiek, Nederlandstalig of kerkelijke liederen.

Bekijk het muziekboek